kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram Ledger Nano X Trezor T Keep Key

Pasívny príjem alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu Vechain ako eurá v banke



28.2.2020 (aktualizované 15.11.2021)     Späť
Vechain passive incomes with exodus



Náš seriál pasívneho zarábania pomocou peňaženky Exodus pokračuje článkom o Vechain. Je jednou zo 7 kryptomien menovite ( NEO, Algorand, Cardano (ADA), Cosmos (ATOM), Ontology, Tezos. ) , ktoré keď držíte v peňaženke dokážete aj pasívne zarobiť.


Čo je to Vechain?

História

Spoločnosť VeChain založili v roku 2015 Sunny Lu, bývalá informačná riaditeľka spoločnosti Louis Vuitton China, a Jay Zhang.

Tím VeChain pôvodne distribuoval svoju kryptomenu VEN na blockchaine Ethereum v roku 2017 ako súčasť crowdsale, ktorý predal 1 miliardu žetónov a vyzbieral 20 miliónov dolárov.

Tieto tokeny boli neskôr nahradené tokenmi VET (niekedy označovanými ako mince VET), keď bol spustený blockchain VeChainThor. Tokeny VEN boli zamenené za tokeny VET v pomere 1:100.

Platforma

VeChain sa môže pochváliť dvoma natívnymi kryptomenami, mincou VET pre hlasovanie o zmenách protokolu a VTHOR pre vykonávanie transakcií.

VeChain dáva akejkoľvek spoločnosti schopnosť zavádzať nové druhy distribuovaných aplikácií (dapps). S cieľom uľahčiť vytváranie dapps vytvoril tím VeChain komponent s názvom VeChain ToolChain.

Na reguláciu procesu, v ktorom sa transakcie medzi používateľmi overujú a pridávajú do blockchainu VeChain, používa VeChain Thor mechanizmus konsenzu známy ako proof of authority (PoA). Používatelia, ktorí overujú transakcie a pridávajú ich do blockchainu, sú známi ako Authority Masternodes. Ak sa chcete stať jedným z nich, musíte stakeovať minimálne 25 miliónov VET tokenov a prípravy a predložiť nadácii VeChain identifikačné údaje.

Počet mincí VET je limitovaný na 86.7 miliárd.

Vechain vznikol na sledovanie a na zabezpečenie dodávateľského logistického reťazca. Mohol by tak umožniť sledovať trasu určitého výrobku od výrobnej linky až po maloobchod. To by zabránilo tvorbe falzifikátov a pomohlo by ochrániť spotrebiteľov.



Exodus a Vechain

Kde nájdem peňaženku Exodus?

Peňaženku stiahnete z oficiálnych stránok projektu Exodus.

Exodus patrí medzi takzvané hot peňaženky. Ak je vaším cieľom maximálna bezpečnosť vaších kryptomien, pozrite si takzvané cold peňaženky ako napríklad Trezor One. , jeho novšiu verziu Trezor T , Nano ledger X alebo KeepKey .



Ako začať staking?

Rovnako ako Algorand, Cardano (ADA) alebo NEO tokeny aj VET si stačí poslať do peňaženky. Nič viac nie je nutné urobiť. Vaše VET tokeny nie sú nijako blokované, čo znamená, že ich môžete používať bez obmedzenia. Nie každá kryptomena túto možnosť ponúka, preto je to v prípade VET tokenov obrovskou výhodou.



VET passive incomes with exodus

Ako a kde získam prvé VET potrebné na staking?

O burzách, ktoré VET predávajú sme písali v článku Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke. Ak nechcete ísť na burzu a máte už nejaké kryptomeny v peňaženke Exodus je možné vymeniť inú kryptomenu za VET rovno v Exoduse. Viď obrázok nižšie.

Peňaženka Exodus a vstavaná zmenáreň

Peňaženka Exodus vstavaná zmenáreň - zmena VET

Ako ukončiť staking alebo ako urobiť unstake?

Staking začína automaticky v momente, keď VET tokeny máte vo svojej peňaženke. Nie je potrebné preto riešiť žiaden unstake. Pri iných kryptomenách je nutné čakať istý čas, niekedy až niekoľko dní, kým proces unstakingu prebehne, nie však v prípade VET.

Peňaženka Exodus VET pasívny zárobok

Ako si pripíšem zarobené kryptomeny?

Ide o najjednoduchší staking, ktorý peňaženka Exodus ponúka. Zarobené kryptomeny VTHO (takzvané VeThor Tokeny) ani nie je potrebné manuálne vyberať. Sú vám automaticky pripisované do Exodus peňaženky.

Minimum VET potrebných na staking

VTHO sa automaticky počíta a odosiela držiteľom VET, ktorí si ich môžu nárokovať na svoju adresu priamo z peňaženky Exodus. V súčasnosti každé VET vytvorí 0,00000005 VTHO s každým novým blokom.

Bloky sa ťažia každých 10 sekúnd, niekedy sa však môžu líšiť v závislosti na podmienkach v sieti, čo ovplyvní aj prijaté VTHO.

Minimum VET potrebných na výber

Nie je potrebné nič vyberať. Tokeny VTHO sú na vašu peňaženku automaticky pripísané.

Je potrebné mať otvorenú peňaženku Exodus?

Peňaženku môžete kľudne zavrieť. Kryptomena VTHO vám bude pribúdať do peňaženky aj tak. Za to, že stakujete VET tokeny získavate pasívny príjem vo forme VTHO tokenu.



APY (Annual Percentage Yield)

Definíciu a vysvetlenie toho, čo je APY sme Definíciu a vysvetlenie toho, čo je APY sme uviedli v článku NEO, Algorand, Cardano (ADA) a Cosmos (ATOM). APY pre VET je momentálne na úrovni 1,74%. APY sa časom mení, nie je to konštantné číslo. APY je oveľa vyššie ako úroky v tradičných bankách, čo je skvelé. Navyše svoju investíciu máte pod kontrolou práve vy v peňaženke, nie banka. Odtiaľto plynie aj nedostatok a to ten, že o bezpečnosť investície teda o bezpečnosť Exodusu vo vašom počítači sa staráte vy (zálohy, hack útoky...). V porovnaní s eurom sú kryptomeny veľmi volatilné, čo znamená, že vaša investícia sa zhodnotí 1,74% ročne, ale je možné, že cena za mincu poklesne / porastie veľmi výrazne.

Konkrétny príklad a varovanie

Povedzme, že nakúpite VET v hodnote 1000 eur a hodnota jedného VET a VTHO sa celý rok nezmení. Pri zhodnotení 1,74% budete mať na konci roka VET v hodnote približne 1000 EUR a VTHO tokeny v hodnote 17,4 EUR. Realita výnosov a strát môže byť absolútne iná pokiaľ cena tokenov VET a VTHO vyrazí hore a opäť iná no menej prívetivá, keď sa rozhodne ísť opačným smerom.

Peňaženka Exodus ponúka rýchly prepočet ziskov avšak v danej kryptomene. Ak by sme kúpili 1000 VET tokenov, zisk za 12 mesiacov pri aktuálnych percentách by bol 0,55 EUR.

VET passive incomes with exodus

V prípade, že sa vám článok páčil zdieľajte ho so svojimi priateľmi na vašich sociálnych sieťach. Napíšte nám do komentára o svojich skúsenostiach s pasívnym príjmom alebo podobnými kryptomenami.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať alebo napíšte nám otázku do komentára nižšie.

Nenesieme žiadnu zodpovednosť za vaše prípadné finančné straty. Články sú výlučne informačného charakteru. Každý by mal obchodovať na vlastnú zodpovednosť a s peniazmi, ktoré je ochotný stratiť.

Ďalšie populárne články

6.11.2021 - 100+ Ethereum decentralizovaných aplikácií roku 2021
27.1.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu Aloorand ako eurá v banke
21.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ADA (Cardano) ako eurá v banke
14.2.2021 - Pasívny zárobok alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomenu ATOM (COSMOS) ako eurá v banke
7.2.2021 - 15 proof of work algoritmov poháňajúcich kryptomeny alebo ako funguje ťažba kryptomien
2.1.2021 - Prvá kryptomena nie je Bitcoin
17.1.2021 - Pasívny zárobok s peňaženkou Exodus alebo prečo sa viac oplatí držať kryptomeny ako eurá v banke
31.1.2021 - NEO-spôsoby ako pasívne zarábať
Vechain (VET) novinky
Metaverzum novinky
Play to earn novinky
Novinky 1 2 3 4 5


Follow us on social media

kryptotipy.sk FB kryptotipy.sk Instagram kryptotipy.sk Twitter kryptotipy.sk Medium kryptotipy.sk RSS feed

Zdroje







Späť